Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ondernemers en ESG: Duurzaam Succes met Van Noort Gassler & Co

In een tijd waarin duurzaamheid steeds meer centraal staat, nemen ondernemers de uitdaging aan om Environmental, Social, en Governance (ESG) principes te integreren in hun bedrijfsbeleid. Van Noort Gassler & Co kan hierbij een ondersteunende rol spelen door ondernemers te begeleiden en ondersteunen bij de ontwikkeling en implementatie van een effectief ESG-beleid.

  1. Diagnose en Analyse

Het begint met een grondige analyse van de huidige bedrijfsprocessen en -praktijken. Van Noort Gassler & Co kan de ecologische, sociale en governance-aspecten van een onderneming evalueren en identificeren waar kansen liggen voor verbetering. Dit helpt ondernemers om een duidelijk beeld te krijgen van hun huidige ESG-prestaties.

  1. Opstellen van ESG-Doelstellingen

Samen met adviseurs van Van Noort Gassler & Co kunnen ondernemers realistische en meetbare ESG-doelstellingen opstellen die aansluiten bij de missie en waarden van het bedrijf. Ons kantoor kan adviseren over best practices en sectorgerelateerde normen om ervoor te zorgen dat de doelen ambitieus maar haalbaar zijn.

  1. Implementatie van Duurzame Praktijken

Van Noort Gassler & Co kan ondernemers ondersteunen bij de implementatie van duurzame bedrijfspraktijken. Dit omvat mogelijkheden om milieuvriendelijke technologieën te integreren, maatschappelijk verantwoord ondernemen te bevorderen en governancestructuren te optimaliseren voor meer transparantie.

  1. Monitoring en Rapportage

Wij kunnen u helpen om systemen op te zetten voor continue monitoring van de ESG-prestaties. Dit omvat het vaststellen van KPI’s, het regelmatig evalueren van vooruitgang en het opstellen van transparante rapportages. Van Noort Gassler & Co kan ook helpen bij het communiceren van deze resultaten naar stakeholders.

  1. Risicobeheer en Compliance

Van Noort Gassler & Co kan ondernemers ondersteunen bij het identificeren en beheren van ESG-gerelateerde risico’s. Door naleving van relevante wet- en regelgeving te waarborgen, helpt het kantoor ondernemers om ethisch en verantwoord te opereren binnen hun markt.

Conclusie: Partners in Duurzame Groei

In de samenwerking met Van Noort Gassler & Co worden ondernemers niet alleen geholpen om te voldoen aan ESG-vereisten, maar ook om duurzame groei te realiseren. Door gezamenlijk te bouwen aan een solide ESG-beleid, kunnen ondernemers niet alleen voldoen aan de verwachtingen van stakeholders, maar ook bijdragen aan een positieve impact op mens en planeet. Van Noort Gassler & Co fungeert als waardevolle partner op de weg naar duurzaam succes.

 

Duurzaamheid van A tot Z – Van diagnose tot implementatie, wij helpen u verder.

Wat wij doen en meer:

Verwijst naar de criteria die worden gebruikt door beleggers om de duurzaamheids- en ethische impact van een bedrijf te beoordelen. Deze criteria omvatten milieukwesties, zoals klimaatverandering en natuurbehoud, sociale factoren zoals arbeidspraktijken en diversiteit, evenals bestuurskwesties zoals transparantie en ethiek. ESG-criteria worden steeds belangrijker voor beleggers die streven naar een meer verantwoorde en duurzame investeringsbenadering.

Bedrijven helpen bij het opstellen van MVO-rapporten, waarin we uw sociale en milieu-impact rapporteren, inclusief uw bijdrage aan lokale gemeenschappen, arbeidspraktijken en ethisch zakendoen.

Onze accountants kunnen milieuaudits uitvoeren om de milieuprestaties van een bedrijf te beoordelen, zoals energie-efficiëntie, afvalbeheer en naleving van milieuvoorschriften.

Vragen?

Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op.

Van Noort Gassler is een prettige en deskundige zakelijke partner die ook hands-on betrokken is van journaalpost tot volledige jaarrekening. Korte communicatielijnen en het fiscale domein wordt volledig en pro-actief ingevuld.

Fred Plasmeijer
Fred Plasmeijer
CFO, Advitas

Benieuwd naar onze verdere diensten?